Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεκροτομείο Αθηνών - Εστία μόλυνσης ζώντων και προσβολής νεκρών

Σε βόμβα θανάτου έχει μετατραπεί το νεκροτομείο που ανήκει στην Ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας και βρίσκεται...
ακριβώς δίπλα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, στο Γουδί.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή του από φυματίωση, που όπως όλα δείχνουν κόλλησε από «αζήτητο πτώμα» ο 62χρονος υπάλληλος Ν.Α., ενώ με μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης βρέθηκε να πάσχει και μία υπάλληλος του νεκροτομείου, η οποία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
Ωστόσο, το σοβαρό αυτό γεγονός κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι που επισκέπτονται το νεκροτομείο (συγγενείς νεκρών που νεκροτομούνται, υπάλληλοι γραφείων κηδειών κ. ά.) να κινδυνεύουν, αφού η συγκεκριμένη νόσος μεταδίδεται, όταν τα άτομα τα οποία νοσούν, βήχουν, φτερνίζονται, ή ακόμα και με τα σταγονίδια του σάλιου όταν ομιλούν.
Επειδή με την υγεία και ακόμα περισσότερο με τη ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει οποιοσδήποτε, προκειμένου να συγκαλύψει τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του μεγαλύτερου νεκροτομείου της χώρας, θα πρέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει άμεσες και πειστικές εξηγήσεις για το τεράστιο αυτό θέμα.
                                                                                                                             πηγή: directNEWS.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…