Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lawsuit claims Marine's body sent home to Pennsylvania without heart - Διαφθορά στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και στο Παθολογοανατομικό ΕργαστήριοΜυστηριώδης χαρακτηρίζεται η υπόθεση της φερόμενης ως αυτοκτονίας του Αμερικανού πεζοναύτη, Μπράιαν ΛαΛουπ, ο οποίος υπηρετούσε στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Αν και η αυτοκτονία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012, η υπόθεση έρχεται τώρα στο φως με τους γονείς να μηνύουν τους Έλληνες ιατροδικαστή, και παθολογοανατόμο, αλλά και το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, ο πεζοναύτης, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στην πρεσβεία, μεταφέρθηκε στην πατρίδα του χωρίς… καρδιά. Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, στις 12 Αυγούστου του 2012 ο νέος φέρεται να πήγε σε ένα πάρτι. Εκεί συνομίλησε με έναν συνάδελφό του, στον οποίο κι εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο λόγος, σύμφωνα με τα λεγόμενα των συγγενών του ΛαΛουπ, ήταν ο χωρισμός του από την κοπέλα του. Στη συνέχεια, ο 21χρονος μετέβη στην πρεσβεία, όπου και φέρεται πως αυτοπυροβολήθηκε. Κατόπιν, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Οι γονείς θεωρούν ότι ο συνάδελφος του ΛαΛουπ -ο οποίος είναι βαθμολογικά ανώτερός του- γνώριζε τις προθέσεις του γιου τους και γι'αυτό τον πήρε μαζί του στο πάρτι, μήπως με το ποτό αλλάξει η διάθεσή του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που επικαλούνται τα ξένα ΜΜΕ, επετράπη στον Μπράιαν, παρά την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, αλλά και την κατανάλωση αλκοόλ, η πρόσβαση στην αποθήκη με τα όπλα.

Όπως υποστηρίζουν, έμαθαν ότι η σορός του γιου τους επεστράφη στη γενέτειρά του χωρίς καρδιά, εβδομάδες μετά την ταφή της. Επίσης, υποστηρίζουν ότι τελικά τους επεστράφη μία καρδιά η οποία δεν ήταν του Μπράιαν.

Μετά τον θάνατό του, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών προχώρησε σε νεκροψία – νεκροτομή, την οποία και ολοκλήρωσε, αφού παρήγγειλε τη διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων, ακόμη και στην καρδιά του άτυχου πεζοναύτη. Η καρδιά διαπιστώθηκε ότι έλειπε κατά τη δεύτερη νεκροψία, που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς στρατιωτικούς γιατρούς στις 22 Αυγούστου, αφότου το πτώμα έφτασε στο Ντόβερ των ΗΠΑ. Το γεγονός, όμως, γνωστοποιήθηκε στους γονείς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, στις 17 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της κηδείας του 21χρονου πεζοναύτη. «Είναι η καρδιά του. Είναι η ψυχή του. Είναι αυτό που έκανε τον Μπράιαν αυτό που είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Associated Press η μητέρα του 21χρονου πεζοναύτη, Μπέβερλι Λαλούπ.Η εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ μίλησε για το θέμα στο zougla.gr


Ο Μπράιαν ΛαΛουπ
Ο Μπράιαν ΛαΛουπ
Η εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα ανέφερε στο zougla.gr, σε σχέση με τα όσα αναγράφηκαν στον ξένο Τύπο, και τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του Μπράιαν ΛαΛουπ, κατά του ελληνικού κράτους, πως «είναι σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από πλευράς της οικογένειας του νέου. «Αυτά αναγράφονται στα μίντια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όταν της ζητήθηκαν πληροφορίες για το αν κάποιος ανώτερος του ΛαΛουπ γνώριζε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε, είπε πως «η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πληροφορία. Η απώλεια του Μπράιαν ΛαΛουμπ είναι για τις ΗΠΑ μεγάλη και τραγική απώλεια». Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον αν ο 21χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του εντός του κτηρίου της πρεσβείας, παρέπεμψε για πληροφορίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, Χρήστος Φαηλάδης, μιλώντας στο Associated Press, ανέφερε πως η καρδιά του πεζοναύτη κρατήθηκε στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε τοξικολογικές αναλύσεις, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σε σχέση με το αν δόθηκε εν συνεχεία στην οικογένεια του αποθανόντος καρδιά που ανήκε σε άλλον.


πηγή: foxnews.com, zougla.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…