Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κύριε Μαλλή, μην μασάτε...

Σημείωση: 

Κύριε Ανακριτά, συνεχίστε την ανάκριση με την ίδια ευσυνειδησία, ακόμη κι εάν στον δύσκολο δρόμο σας συναντήσετε την κατεστημένη λογική ενός σάπιου παρακράτους. Απλά να θυμάστε, εάν λειτουργείτε με μόνο κριτήριο την δίκαια κρίση σας, αυτός που θα σας ανταμείψει είναι ο απλός πολίτης, που θέλει να πιστεύει ότι κάπου, κάπως και κάποτε η Δικαιοσύνη αργεί, αλλά έρχεται.

Υ.Γ. Και καλό θα είναι εις το εξής να ελεγχθούν κάποια "περίεργα" βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών.

Πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του 83χρονου επιχειρηματία εξοπλισμών, Παναγιώτη Ευσταθίου, και ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής. Οι δύο άνδρες παρολίγον να έρθουν στα χέρια.
Έπειτα από την απολογία του, που κράτησε τουλάχιστον 12 ώρες, ο κ. Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε καναπέ στο κτίριο όπου βρισκόταν, ενώ περίμενε να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ, όπως και έγινε, ενώ ο ίδιος πήγε στο γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κ. Ευσταθίου μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε τον ανακριτή για την κατάσταση του κ. Ευσταθίου και μάλιστα ανέφερε πως ο 83χρονος πάσχει από καρκίνο και ακολούθησε ένταση μεταξύ του δικηγόρου και του κ. Μαλλή. Αιτία το γεγονός ότι ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκισή του ή όχι, κι έτσι το Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών, που επιλήφθηκε την Παρασκευή, 3-1-2014, αποφάσισε την επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο, τασσόμενο με την άποψη του Εισαγγελέα.
Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους σύμφωνα με το ΑΠΕ:
Δημητρακόπουλος: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μαλλής: Μη με απειλείτε
Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ
Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη
Μαλλής: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς
Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε
Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας
Δημητρακόπουλος: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον εντολέα του ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ότι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…