Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κύριε Μαλλή, μην μασάτε...

Σημείωση: 

Κύριε Ανακριτά, συνεχίστε την ανάκριση με την ίδια ευσυνειδησία, ακόμη κι εάν στον δύσκολο δρόμο σας συναντήσετε την κατεστημένη λογική ενός σάπιου παρακράτους. Απλά να θυμάστε, εάν λειτουργείτε με μόνο κριτήριο την δίκαια κρίση σας, αυτός που θα σας ανταμείψει είναι ο απλός πολίτης, που θέλει να πιστεύει ότι κάπου, κάπως και κάποτε η Δικαιοσύνη αργεί, αλλά έρχεται.

Υ.Γ. Και καλό θα είναι εις το εξής να ελεγχθούν κάποια "περίεργα" βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών.

Πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του 83χρονου επιχειρηματία εξοπλισμών, Παναγιώτη Ευσταθίου, και ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής. Οι δύο άνδρες παρολίγον να έρθουν στα χέρια.
Έπειτα από την απολογία του, που κράτησε τουλάχιστον 12 ώρες, ο κ. Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε καναπέ στο κτίριο όπου βρισκόταν, ενώ περίμενε να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ, όπως και έγινε, ενώ ο ίδιος πήγε στο γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κ. Ευσταθίου μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε τον ανακριτή για την κατάσταση του κ. Ευσταθίου και μάλιστα ανέφερε πως ο 83χρονος πάσχει από καρκίνο και ακολούθησε ένταση μεταξύ του δικηγόρου και του κ. Μαλλή. Αιτία το γεγονός ότι ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκισή του ή όχι, κι έτσι το Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών, που επιλήφθηκε την Παρασκευή, 3-1-2014, αποφάσισε την επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο, τασσόμενο με την άποψη του Εισαγγελέα.
Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους σύμφωνα με το ΑΠΕ:
Δημητρακόπουλος: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Μαλλής: Μη με απειλείτε
Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ
Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη
Μαλλής: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς
Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε
Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας
Δημητρακόπουλος: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;
Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον εντολέα του ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ότι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Must red-read

Ακαταδίωκτο δημοσίων υπαλλήλων και μελών Δικηγορικών Συλλόγων

  27/2023 ΑΠ (Α` ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣ) Αστικώς ανεύθυνο δημοσίων υπαλλήλων. Περιλαμβάνει και την ευθύνη αυτών από προσβολές της προσωπικότ...