Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Η προ-προκήρυξη

 
Την Τρίτη 8 Απριλίου χτυπήθηκε με χειροβομβίδα το αυτοκίνητο (ασημί opel vectra) του γνωστού δεσμοφύλακα, Γ. Μπαρδάκη, στην οδό Ζαΐμη 33, στο Αιγάλεω. Η επίθεση αυτή, είναι μια ελάχιστη πράξη μνήμης για την δολοφονία του κρατούμενου Ιλιρ Καρέλι.    
Ο Καρέλι, αφού κουράστηκε να πονάει από τα χτυπήματα, τα ηλεκτροσόκ, τις ροπαλιές, τους κουβάδες παγωμένου νερού, την φάλαγγα και τους εξευτελισμούς των δεσμοφυλάκων, τελικά «απέδρασε» με τον θάνατό του από τα χέρια των βασανιστών του.    
Ξέρουμε πως ο θάνατός του, γρήγορα θα ξεχαστεί. Όπως ξεχάστηκαν και θα ξεχαστούν οι δεκάδες θάνατοι στα κολαστήρια των φυλακών από αρρώστειες, από πρέζα, από απελπισία ... Οι δολοφόνοι σωφρωνιστικοί, όσο κι αν προσπάθησαν να καθαρίσουν με χλωρίνη το αίμα του νεκρού στο κελί της απομόνωσης, δεν τα κατάφεραν. Έμεινε εκεί, σημάδι στον τοίχο για να θυμίζει... πως το αίμα καθαρίζει μόνο με αίμα.    
Τώρα είναι η σειρά μας...
Η νύχτα είναι φίλη μας και το σκοτάδι της μας αγκαλιάζει. Βγάζουμε απ' τις κρυψώνες τα όπλα μας, παίρνουμε τις μηχανές μας και βγαίνουμε για κυνήγι. Γιατί απόψε κυνηγάμε σωφρονιστικούς. Τα μάτια μας και τα αυτιά μας βρίσκονται παντού.    
Όποιος μπάσταρδος σηκώνει το χέρι του σε κρατούμενους, θα του κόβεται από την ρίζα, όποιος ταπεινώνει και εξευτελίζει φυλακισμένους θα μας συναντήσει προσωπικά στο σπίτι του, στο γυμναστήριο που πηγαίνει, στο φανάρι που περιμένει ανυποψίαστος στο αυτοκίνητό του.
Δημοσίευση σχολίου