Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέος Διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος ΝτογιάκοςO εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, είναι ο νέος διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, καθώς πήρε...
το προβάδισμα στις επαναληπτικές εκλογές, για την ανάδειξη προϊσταμένου, που έγιναν το Σάββατο το μεσημέρι  στο Εφετείο Αθηνών.
Οι επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν μετά από την παραίτηση του προσφάτως εκλεγέντα στο ίδιο αξίωμα εισαγγελικού λειτουργού, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Ο κ. Ντογιάκος, γνωστός από τον χειρισμό μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων, με πιο πρόσφατη την ανάκριση για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής», συγκέντρωσε 45 ψήφους, έναντι 37, που πήρε η αντίπαλός του, εισαγγελέας εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές και παραμένει αναπληρώτρια διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Η κ. Τσατάνη ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένου, όπου είχε χάσει με συντριπτική διαφορά (είχε λάβει 15 ψήφους) από τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 70 ψήφους.
Τρίτος σε σταυρούς σήμερα ήρθε ο εισαγγελέας εφετών, Γιώργος Χαλιάσος, ο οποίος κατάφερε επίσης να αυξήσει το ποσοστό του, καθώς από μια (1) ψήφο, που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σήμερα πήρε 12.
Βάσει της επετηρίδας υποψήφιοι ήταν οι δέκα αρχαιότεροι εισαγγελείς εφετών, όμως ενδιαφέρον εκλογιμότητας είχαν εκδηλώσει μόνον οι τρεις (3) παραπάνω.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι δεν ήταν ουσιαστικά υποψήφιοι οι υπόλοιποι επτά, ορισμένοι από αυτούς ψηφίστηκαν από συναδέλφους τους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν ήθελαν να στηρίξουν κανέναν από τους τρεις υποψήφιους.
Έτσι ο εισαγγελέας εφετών, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος προΐσταται στο τμήμα Δικαστικής Συνδρομής της Εισαγγελίας Εφετών, πήρε 8 σταυρούς, ενώ από έναν πήραν και οι συνάδελφοι του, Ιωάννης Προβατάρης και Σωτήρης Μπάγιας, γνωστός από την συνδικαλιστική πορεία του ως προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων.
Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης ένα άκυρο και ένα λευκό.
Ψήσισαν 85 εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς.
Της σημερινής εκλογικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Εφετών είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και "ψίθυροι", με αφορμή την παραίτηση του κ. Καραγιάννη, ο οποίος δεν είχε κλείσει ούτε μήνα στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…