Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Νέος Διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ισίδωρος Ντογιάκος



O εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, είναι ο νέος διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, καθώς πήρε...
το προβάδισμα στις επαναληπτικές εκλογές, για την ανάδειξη προϊσταμένου, που έγιναν το Σάββατο το μεσημέρι  στο Εφετείο Αθηνών.
Οι επαναληπτικές εκλογές διεξήχθησαν μετά από την παραίτηση του προσφάτως εκλεγέντα στο ίδιο αξίωμα εισαγγελικού λειτουργού, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Ο κ. Ντογιάκος, γνωστός από τον χειρισμό μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων, με πιο πρόσφατη την ανάκριση για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής», συγκέντρωσε 45 ψήφους, έναντι 37, που πήρε η αντίπαλός του, εισαγγελέας εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές και παραμένει αναπληρώτρια διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Η κ. Τσατάνη ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένου, όπου είχε χάσει με συντριπτική διαφορά (είχε λάβει 15 ψήφους) από τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 70 ψήφους.
Τρίτος σε σταυρούς σήμερα ήρθε ο εισαγγελέας εφετών, Γιώργος Χαλιάσος, ο οποίος κατάφερε επίσης να αυξήσει το ποσοστό του, καθώς από μια (1) ψήφο, που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σήμερα πήρε 12.
Βάσει της επετηρίδας υποψήφιοι ήταν οι δέκα αρχαιότεροι εισαγγελείς εφετών, όμως ενδιαφέρον εκλογιμότητας είχαν εκδηλώσει μόνον οι τρεις (3) παραπάνω.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι δεν ήταν ουσιαστικά υποψήφιοι οι υπόλοιποι επτά, ορισμένοι από αυτούς ψηφίστηκαν από συναδέλφους τους, οι οποίοι ενδεχομένως δεν ήθελαν να στηρίξουν κανέναν από τους τρεις υποψήφιους.
Έτσι ο εισαγγελέας εφετών, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος προΐσταται στο τμήμα Δικαστικής Συνδρομής της Εισαγγελίας Εφετών, πήρε 8 σταυρούς, ενώ από έναν πήραν και οι συνάδελφοι του, Ιωάννης Προβατάρης και Σωτήρης Μπάγιας, γνωστός από την συνδικαλιστική πορεία του ως προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων.
Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης ένα άκυρο και ένα λευκό.
Ψήσισαν 85 εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν δικαίωμα να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς.
Της σημερινής εκλογικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Εφετών είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και "ψίθυροι", με αφορμή την παραίτηση του κ. Καραγιάννη, ο οποίος δεν είχε κλείσει ούτε μήνα στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Must red-read

Ακαταδίωκτο δημοσίων υπαλλήλων και μελών Δικηγορικών Συλλόγων

  27/2023 ΑΠ (Α` ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣ) Αστικώς ανεύθυνο δημοσίων υπαλλήλων. Περιλαμβάνει και την ευθύνη αυτών από προσβολές της προσωπικότ...