Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιατροδικαστική Γνωμοδότηση της Ι.Υ. Λαμίας για τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλουΑκολουθεί η Ιατροδικαστική Γνωμοδότηση, Επιστημονικού Ενδιαφέροντος, των Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων του Εγκεφάλου της Προϊσταμένης της Ι.Υ. Λαμίας και Ιατροδικαστού Β΄ Τάξεως, κ. Αποστολίας Ακριβούση                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Θέμα: Ιατροδικαστική Γνωμοδότηση, Επιστημονικού Ενδιαφέροντος, των Νευροεκφυλιστικών  Παθήσεων του Εγκεφάλου.

Οι Νευροεκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου, είναι συνήθως αποτέλεσμα της εκφύλισης των νευρώνων του εγκεφάλου. Συχνότερες παθήσεις είναι : νόσος Alzheimer, αγγειακή άνοια, μετωποκροταφικές άνοιες, νόσος του Parkinson κτλ. Η διαδικασία εξέτασης για τη διάγνωση  Νευροεκφυλιστικού νοσήματος, ξεκινά από μία βασική Νευροψυχιατρική εκτίμηση, Νευρολογική εξέταση, εκτίμηση των νοητικών λειτουργιών, εξέταση της παρούσας ψυχικής κατάστασης. Προς τούτο, και προς την Πειραματική συνεκτίμηση των ως άνω αναφερομένων, τα βήματα είναι τα κάτωθι:
Α.Παρακλινική διερεύνηση
1) Εξετάσεις αίματος για τον αποκλεισμό δευτεροπαθών ανοιών.
2) Ειδικές εξετάσεις αίματος (γονίδια Alzheimer, αλλήλιο ApoE4 κ.α.).
3) Πρωτοποριακές εξετάσεις στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ανίχνευση παθολογικών πρωτεϊνών-Αβ αμυλοειδές, Tau πρωτεΐνες, Phosphotau πρωτεΐνη).
4) Ανατομική (ειδικά πρωτόκολλα MRI) ή λειτουργική απεικόνιση εγκεφάλου (HMPAO SPECT, DAT scan και Τομογραφία εκπομπής Ποζιτρονίων-PET scan).
B.Νευροψυχολογική αξιολόγηση (τυποποιημένες νευροψυχολογικές δοκιμασίες που ελέγχουν την μνήμη και τις άλλες νοητικές λειτουργίες).
Γ.Παρακολούθηση ασθενών.
                                                                                                    Η Εκτελούσα Χρέη Προϊσταμένου
                                                                                                                της Ι.Υ. Λαμίας
                                                                            Αποστολία Α. Ακριβούση- Ιατροδικαστής Β' Τάξεως

Υ.Γ. Αυτά τα ολίγα για τα διάσπαρτα "λαμόγια" της Ψυχιατρικής, τους επίορκους ψυχιάτρους, που γνωματεύουν κατά παραγγελία ... ανάλογα με τις έκνομες επιδιώξεις των εντολέων τους. Αυτοί οι επίορκοι σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη!
Συγχαρητήρια στην κ. Αποστολία Ακριβούση για την επιστημονική της ευθύτητα και εγκυρότητα, και για την συνεισφορά της στην πάταξη της Διαφθοράς, απ'όπου κι εάν προέρχεται. 

Τα θύματα της έκρηξης (δολιοφθοράς) του Σινούκ σας οφείλουν τη "ζωή" τους στον κόσμο της αιωνιότητας!


πηγή: http://www.iatrodikastikiypiresialamias.gr/images/files/Arthro3.pdf

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…