Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Πλύστρες της Δικαιοσύνης

Οι Πλύστρες της Δικαιοσύνης

"Οι πλύστρες της δικαιοσύνης απαρτίζουν ένα μεγάλο πλυντήριο διαφθοράς, διαπλοκής και αδιαφάνειας, στο οποίο στροβιλίζονται το σέξ το χρήμα και η εξουσία...και ο μικρός πρίγκηπας Άνταμ μόλις γεννήθηκε αναστέναξε ..."μαμά βγήκα από την κοιλιά σου...είδα στο όνειρό μου ότι βγήκα από ένα πλυντήριο"...ποτέ δεν είναι αργά Άνταμ..."

Πριν λίγες ημέρες έγραψα αυτό το "ποίημα" φορτισμένος από ένα δικαστήριο...που πολύ περισσότερο όταν τελείωσα κατάλαβα ότι ήταν προδιαγεγραμμένο...κοινώς στημένο. 

Μετά από μέρες κατάλαβα ότι το πλυντήριο της δικαιοσύνης είναι εκσυγχρονισμένο...και στεγνώνει πολύ καλά τις "αμαρτίες του". Οι σύγχρονες πλύστρες απλά χρησιμοποιούν τη "σκάφη" σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις...αναλόγως την ιδιότητα του κατηγορουμένου, του πολιτικώς ενάγοντος...αναλόγως τις καταστάσεις, τις στιγμές, τις συγκυρίες.

Κάποτε έλεγα ότι ο δικαστής σέβεται ό,τι φοβάται...τώρα πλέον καταλαβαίνω ότι ο διεφθαρμένος δικαστής δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αφού θεωρεί εαυτόν παντοδύναμο. Όσοι φοβούνται -κατάλαβα- δεν είναι τόσο διεφθαρμένοι. Υπάρχει και η κατηγορία φυσικά των διαφθειρόμενων μέν, μη εισέτι διεφθαρμένων, και ανόητων άμα, δικαστών. Αυτοί μπορεί και ποτέ να μην καταλάβουν ότι πρέπει να φοβηθούν..


"Είναι τόσο ανίατη η περίπτωσή τους...που σκέφτεσαι, μικρέ Άνταμ, γιατί, ενώ έχεις παιχνίδι σου τη μικρή βομβίτσα που σου χάρησε η μικρή Φρίντα, ακόμη δεν απέκτησες φίλο έναν μικρό Βομβιστή...γιατί αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για μικρά ή μεγάλα κοριτσάκια...Αχ μικρέ Άνταμ...αυτό το παιχνίδι τώρα αρχίζει...είσαι ακόμα μικρός...το πλυντήριο γυρίζει ακόμα...εσύ δεν θα στεγνώσεις ποτέ..."ΦΙΛΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος VS Προστατευόμενος Μάρτυρας

NOVARTIS-GATE...

Στην υπόθεση Novartis-Gate, σε περίπτωση που η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, κ. Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισε με Πράξη της ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τους τρεις (3) μάρτυρες, τότε χρειαζόταν οπωσδήποτε έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εποπτεύοντος του έργου των Εισαγγελέων Διαφθοράς, κ. Δημήτριου Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση, όμως, που για τους εν λόγω τρεις (3) ουσιώδεις μάρτυρες απλώς λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματική προστασία τους από πιθανή εκδίκηση ή εκφοβισμό, ως φυσικών προσώπων που κατά το άρθρο 187Β του Ποινικού Κώδικα βοήθησαν στην αποκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων (μέτρα επιείκειας), τότε εφαρμογής τυγχάνουν οι διατάξεις των παρ. 1-5 Ν. 2928/2001, και συνεπώς η λήψη των μέτρων διατάσσεται με αιτιολογημένη διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, χωρίς έγκριση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης απαιτείται η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για το

Επικίνδυνες αποφάσεις των Εισαγγελέων Προσδιορισμού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Υπ'όψιν: 1) Της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 2) Του κ. Προϊσταμένου Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων 3) Του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Εξ αφορμής μίας υπόθεσης παραθέτουμε τις κατωτέρω σκέψεις, που θα αποτελέσουν και περιεχόμενο αιτήσεως για γνωμοδότηση, από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος των Εισαγγελέων Προσδιορισμού Αθηνών, κ. Αλεξάνδρας Πίσχοινα, και κ. Δήμητρας Πατσουράτη. Οι παρακάτω, δε, σκέψεις διατυπώνονται χωρίς καμία εμπάθεια, και χωρίς καμία διάθεση νομικής ματαιοδοξίας, παρά μόνον για την προάσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων σε μία ποινική δίκη.
Διάδικος ποινικής δίκης, και δη κατηγορουμένη, αιτήθηκε αντίγραφα της δικογραφίας, που εκκρεμεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημ/κείου, και δη ένα έγγραφο (ιατρικό πιστοποιητικό), που προσεκόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, και το οποίο αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, το οποίο και ανέβαλε τη δίκη. Η αίτηση χρε…