Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Οι Πλύστρες της Δικαιοσύνης

Οι Πλύστρες της Δικαιοσύνης

"Οι πλύστρες της δικαιοσύνης απαρτίζουν ένα μεγάλο πλυντήριο διαφθοράς, διαπλοκής και αδιαφάνειας, στο οποίο στροβιλίζονται το σέξ το χρήμα και η εξουσία...και ο μικρός πρίγκηπας Άνταμ μόλις γεννήθηκε αναστέναξε ..."μαμά βγήκα από την κοιλιά σου...είδα στο όνειρό μου ότι βγήκα από ένα πλυντήριο"...ποτέ δεν είναι αργά Άνταμ..."

Πριν λίγες ημέρες έγραψα αυτό το "ποίημα" φορτισμένος από ένα δικαστήριο...που πολύ περισσότερο όταν τελείωσα κατάλαβα ότι ήταν προδιαγεγραμμένο...κοινώς στημένο. 

Μετά από μέρες κατάλαβα ότι το πλυντήριο της δικαιοσύνης είναι εκσυγχρονισμένο...και στεγνώνει πολύ καλά τις "αμαρτίες του". Οι σύγχρονες πλύστρες απλά χρησιμοποιούν τη "σκάφη" σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις...αναλόγως την ιδιότητα του κατηγορουμένου, του πολιτικώς ενάγοντος...αναλόγως τις καταστάσεις, τις στιγμές, τις συγκυρίες.

Κάποτε έλεγα ότι ο δικαστής σέβεται ό,τι φοβάται...τώρα πλέον καταλαβαίνω ότι ο διεφθαρμένος δικαστής δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αφού θεωρεί εαυτόν παντοδύναμο. Όσοι φοβούνται -κατάλαβα- δεν είναι τόσο διεφθαρμένοι. Υπάρχει και η κατηγορία φυσικά των διαφθειρόμενων μέν, μη εισέτι διεφθαρμένων, και ανόητων άμα, δικαστών. Αυτοί μπορεί και ποτέ να μην καταλάβουν ότι πρέπει να φοβηθούν..


"Είναι τόσο ανίατη η περίπτωσή τους...που σκέφτεσαι, μικρέ Άνταμ, γιατί, ενώ έχεις παιχνίδι σου τη μικρή βομβίτσα που σου χάρησε η μικρή Φρίντα, ακόμη δεν απέκτησες φίλο έναν μικρό Βομβιστή...γιατί αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για μικρά ή μεγάλα κοριτσάκια...Αχ μικρέ Άνταμ...αυτό το παιχνίδι τώρα αρχίζει...είσαι ακόμα μικρός...το πλυντήριο γυρίζει ακόμα...εσύ δεν θα στεγνώσεις ποτέ..."ΦΙΛΙΚΑ
Δημοσίευση σχολίου